NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

18.07.2024 | 6 min branja | Zdravje

Zakaj bi vsak moral imeti zavarovanje Specialisti z asistenco?

Zmagoslaven trenutek zdravega športnega para, ki je zaključil trening.

Zdravje prepogosto začnemo zares ceniti šele takrat, ko ga zaradi bolezni ali poškodbe izgubimo. Takrat, ko se znajdemo v stiski, si želimo hitre zdravniške pomoči, ki bo pomagala povrniti naše zdravje. Pogosto ta pot zaradi preobremenitve javnega zdravstvenega sistema traja dlje, kot bi želeli oziroma kot je treba. Hitra diagnoza in zdravljenje pa sta ključnega pomena za uspešno okrevanje in čim hitrejši povratek v normalno življenje.

Z izbiro pravega zavarovanja lahko prihranite veliko skrbi in stroškov ter poskrbite za hitrejše okrevanje. Pri zavarovalnici Generali zato ponujamo dodatno zdravstveno zavarovanje Specialisti z asistenco, ki našim zavarovancem zagotavlja:

  • hitrejši dostop do zdravstvenih storitev,
  • hitrejšo diagnozo in zdravljenje in
  • hitrejše okrevanje in povratek v aktivno življenje.

 

Zakaj bi moral vsak imeti sklenjeno dodatno zdravstveno zavarovanje Specialisti z asistenco? V nadaljevanju vam predstavljamo 5 razlogov.

 

1. razlog: Zagotovljen dostop do splošnega zdravnika vse dni v letu

ZZZS financira 952 ambulant družinske medicine. Potrebovali bi jih dodatnih 290 (30 %) po izračunih ZZZS in 450 (47 %) po podatkih Zdravniške zbornice Slovenije, da bi lahko zagotavljali oskrbo odrasle populacije po strokovnih standardih in normativih skladnih z Modro knjigo standardov in normativov zdravnikov in zobozdravnikov (2011).

S storitvijo Halo Doktor, ki je vključena v zavarovanje, imate na voljo video ali telefonski dostop do zdravnika splošne oziroma družinske medicine. Tako hitro prejmete pomoč, brez da bi zapustili udobje svojega doma.

Halo Doktor zdravnika lahko pokličete od koderkoli, tudi iz tujine, kar je še posebej koristno pri manjših težavah, kadar ne veste, kje bi v tujini iskali pomoč, ali ko vas skrbi, da se s tujim zdravnikom ne boste mogli sporazumeti.

Kaj vključuje storitev Halo Doktor?

  • Zdravstveni posvet na daljavo s splošnim zdravnikom.
  • Po posvetu prejmete izvid z razlago, ki lahko vključuje napotilo na morebitno nadaljnje zdravljenje v okviru vašega zavarovanja.
  • Zdravnik vam lahko razloži tudi izvid, ki ste ga prejeli na pregledu v okviru javnega zdravstva.
  • Pokličete lahko večkrat, saj je število klicev neomejeno.

Video posvet vam je na voljo običajno že v 15 minutah. Če želite, pa se za posvet lahko tudi naročite v terminu, ki vam ustreza (video ali telefonski posvet). Zdravniki Halo Doktor so na voljo tudi ob koncu tedna in za praznike, vsak dan med 6.00 in 22.00.

Poleg splošnega zdravnika se lahko naročite tudi na klic s pediatrom, če imate zavarovanje sklenjeno za otroka, mlajšega od 16 let.

👉 V nasvetu preberite tudi kako vam video posvet z zdravnikom halo doktor lahko pomaga

 

2. razlog: Zavarovanje Specialisti z asistenco zagotavlja hiter dostop do specialista, diagnoze in zdravljenja

S sklenjenim zavarovanjem si zagotovite, da boste hitro na vrsti, ko boste potrebovali specialista, obenem pa zavarovanje krije tudi stroške specialističnega pregleda in pripadajočih diagnostičnih preiskav. Glede na izbrani paket lahko zavarovanje krije tudi:

  • operacije,
  • načrt zdravljenja, fizioterapije in psihološko pomoč,
  • zdravila na beli recept ter
  • preventivne preglede oziroma preiskave.

Zavarovanje omogoča pravočasno diagnozo in zdravljenje bolezni, kar izboljša kakovost življenja in produktivnost tako v zasebnem življenju kot tudi hitrejši povratek na delovno mesto.

 

Primerjava poteka zdravljenja bolečega kolena v javnem zdravstvenem sistemu in s sklenjenim zavarovanjem Specialisti z asistenco.

 

3. razlog: Preprosto dostopno drugo zdravniško mnenje najboljših strokovnjakov iz tujine

  • Je moja trenutna diagnoza pravilna?
  • So na voljo še kakšne druge možnosti zdravljenja?
  • Kaj se lahko zgodi, če se ne odločim za to vrsto zdravljenja?

Takšna vprašanja se pacientom najpogosteje porajajo pri težjih boleznih ali bolj zapletenih stanjih, kjer je zdravljenje zahtevno oziroma močno posega v njihov življenjski slog. Takrat je dobro poiskati drugo mnenje, ki olajša težke odločitve.

👉  Preberite, zakaj je pomembno, da pridobite drugo zdravniško mnenje

 

Storitev Drugo zdravniško mnenje omogoča, da na vašo željo pridobite pisno mnenje priznanih zdravnikov mednarodne mreže Teladoc Health v zvezi z vašim zdravstvenim stanjem, postavljeno diagnozo oziroma predlaganim načinom zdravljenja ter možnostih nadaljnjega zdravljenja v Sloveniji ali tujini.

Izdelavo drugega mnenja lahko izkoristite tudi za bolezni in poškodbe, ki ste jih imeli že ob sklenitvi zavarovanja, tudi za kronične bolezni in prirojene težave. Če imate vi sklenjeno zavarovanje, lahko drugo mnenje pridobite tudi za vašega partnerja, otroke do 27. leta in starše.

 

 

4. razlog: Kritje preventivnih zdravstvenih pregledov za pravočasno odkrivanje začetnih bolezni

Zavarovanje je namenjeno tako zdravljenju kot tudi ohranjanju vašega zdravja. Zato vključuje tudi dostop do storitev, ki omogočajo preventivno preverjanje zdravstvenega stanja, zgodnje odkrivanje sprememb zdravstvenega stanja in preprečevanje nadaljnjega razvoja bolezni.

Prvi preventivni pregled lahko izberete po enem letu trajanja zavarovanja, nato pa vsaki dve leti spet drugega ali enakega kot prej. Izbirate lahko med naslednjimi pregledi oziroma preiskavami:

  • Ultrazvok trebuha
  • Ultrazvok vratnih arterij
  • Ultrazvok skrotuma in testisov
  • Ultrazvok dojk
  • Ultrazvok vratu in ščitnice
  • Laboratorijski pregled krvi in urina z izvidom
  • Pregled za športno aktivne
  • Fizioterapevtski pregled (60 minut)
  • Parodontološki pregled zob in ustne votline s čiščenjem zobnega kamna

Po vsakem pregledu ali preiskavi prejmete tudi izvid.

 

5. razlog: Asistenca zdravje poskrbi za odobritev, organizacijo in plačilo zdravstvene storitve

Ste že kdaj dobili napotnico za specialistični pregled, pa niste vedeli, kateri izvajalec je najustreznejši? Npr. dobite napotnico za alergologa – na voljo jih je mnogo, vendar ne ugotavljajo vsi npr. alergije na zdravila. V zavarovanje Specialisti z asistenco je vključena Asistenca zdravje, kjer vam svetujejo pri izbiri ustreznega specialista in vas naročijo na najhitrejši možni termin.

Svetovalci v Asistenci zdravje ves čas pregledov in terapij skrbijo, da imate vedno zagotovljeno najhitrejšo možno obravnavo. Prizadevajo si najti termin, skladen z vašim urnikom, in po potrebi zagotovijo tudi nadomestni termin, če sporočite, da se na dogovorjeni termin pregleda ne morete udeležiti.

Naši zavarovanci ocenjujejo storitev Asistenca zdravje s povprečno oceno 4,85 od 5 (Medifit, anketa zadovoljstva 2023).

Komunikacija z Asistenco zdravje je povsem varna, saj poteka preko varnega portala, kjer do vaših podatkov dostopajo le pooblaščene osebe in le takrat, ko je nujno.

 

Dobro je vedeti: Zavarovanje Specialisti z asistenco je ugodnejše, kot si predstavljate

Poleg celovitega zdravstvenega zavarovanja vam ponujamo še dodatne ugodnosti, ki pripomorejo k večji varnosti in prihrankom.

  • Če že imate sklenjena zavarovanja pri nas, vam priznamo do 35-% Generali ZAME lojalnostni popust.
  • Če hkrati sklenete zavarovanje za vsaj še enega člana vaše družine, vam priznamo dodatni 5‑% družinski popust.
  • Ob včlanitvi v program Generali ZAME vam pripada do 30‑% popust na zavarovanje Specialisti z asistenco in tudi na zavarovanje Raki v prvem zavarovalnem letu, odvisno od zbranih točk.*

 

Primer izračuna mesečne premije (Standardni paket) za zavarovanca, starega 35 let.

 

Mesečna premija

Redna premija

15,83 €

Premija s 15-% lojalnostnim popustom

13,46 €

Premija s 5‑% družinskim popustom

15,04 €

Premija z lojalnostnim in družinskim popustom - 15%+5% popusta (trajni)

12,78 €

 

Če se včlanite v program Generali ZAME in uveljavite kupon, vam v prvem letu dodatno upoštevamo še od 10 do 30-% popust, odvisno od zbranih točk. Zberete lahko največ 3.500 točk, kar pomeni 35 % popusta pri sklepanju zavarovanj (100 točk predstavlja 1 %). Več na www.generali-zame.si.

 

Zavarujte svoje zdravje in si s sklenitvijo dodatnega zdravstvenega zavarovanja Specialisti z asistenco zagotovite hiter dostop do specialistov, diagnoz in zdravljenja že danes.

 

Viri, uporabljeni pri pripravi tega nasveta

Interni podatki oddelka zdravstvenih zavarovanj Generali zavarovalnice, september 2023
Pregled stanja na področju zdravstva v Sloveniji - januar 2023; Ministrstvo za zdravje

 

Vaše zdravje je vredno zavarovanja

Dogovorite se za klic z zastopnikom, ki vam lahko predstavi zdravstveno zavarovanje Specialisti z asistenco.

Naročite klic zastopnika