NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

04.07.2024 | 4 min branja | Življenje

Mladost in preizkušnje: Zakaj skleniti življenjsko zavarovanje?

Mladenki uživata življenje s sklenjenim življenjskim zavarovanjem.

Življenjsko zavarovanje pri mladih običajno ni na vašem seznamu pomembnih zadev - sploh, če ste v dobri telesni pripravljenosti in skrbite za svoje zdravje. Mogoče vam ne pride niti na misel. Pa vendar je mladost najboljši čas za življenjsko naložbeno zavarovanje, ki je zavarovanje in varčevanje v enem, še posebej, če nekega dne nameravate kupiti dom ali si ustvariti družino.

S sklenitvijo življenjskega zavarovanja svojim najdražjim lahko zagotovite finančno varnost, če bi nepričakovano umrli. Običajno jim zavarovalnica izplača enkraten znesek, s katerim lahko pokrijejo stroške vašega pogreba ali morebitnih dolgov, denimo kredita, ki ste ga vzeli za nakup avtomobila. Ali pa ta znesek pripomore pri pokrivanju vsakodnevnih življenjskih stroškov, kot so položnice in plačilo vrtca, če imate otroke.

👉  Raziščite življenjska zavarovanja in preverite, kaj vam ponujajo za vaš življenjski slog.

 

Ponudba življenjskih zavarovanj

Izbirate lahko med različnimi vrstami življenjskega zavarovanja. Najpogostejše je riziko življenjsko zavarovanje. Pri tem življenjskem zavarovanju izberete znesek, za katerega želite biti zavarovani, in obdobje trajanja zavarovanja. Zavarovalnica izplača zavarovalnino upravičencem, ki ste jih določili, če umrete pred koncem dogovorjenega trajanja zavarovanja.

Glede na to, da so stroški življenjskega zavarovanja odvisni tudi od vaše starosti in življenjskega sloga, ima sklenitev zavarovanja v mladosti številne prednosti. Video predstavlja, katere.

 

Štiri življenjske preizkušnje in kako vam jih olajša življenjsko zavarovanje

V življenju je veliko ovir in ovinkov, seveda pa tudi veliko lepega. Obenem se na svoji življenjski poti vsak od nas sooča z različnimi preizkušnjami. Tokrat pišemo o štirih, ki se dotikajo finančnega dela naših življenj in pri katerih nam lahko življenjsko zavarovanje še posebej koristi.

 

 

1. Zgodnja smrt

Statistično je verjetnost za smrt v mladosti sicer majhna, a če ne boste pravočasno poskrbeli za varnost svojih bližnjih, še vedno predstavlja možnost, da se bodo nekega dne znašli v veliki stiski.

Načeloma velja, da mlada družina potrebuje več zaščite. V mladih in srednjih letih najverjetneje še odplačujete kredit za nepremičnino, morda imate hipoteko, poleg tega pa morate misliti tudi na vsakodnevne stroške. Če imate majhne otroke, potrebujete sredstva za njihovo brezskrbno odraščanje in šolanje. Z življenjskim zavarovanjem poskrbite za primer smrti in za finančno zaščito vaše družine.

2. Dolgo življenje

Po drugi strani nam je razvoj medicine omogočil, da živimo dlje, kot kadar koli prej. V preteklosti so računali na 15 let življenja v pokoju - danes se je ta doba podaljšala na 20, 30 ali celo več let. Napovedi za leto 2055 kažejo, da bo takrat v Sloveniji skoraj 32 % prebivalcev starih nad 65 let. Zna se zgoditi, da v pokoju preživite več let, kot imate delovne dobe. Zato je varčevanje za ta čas več kot nujno, saj polovica upokojencev v Sloveniji prejema pokojnino do 700 evrov. Pri tem lahko pomaga pokojninsko zavarovanje ali pa naložbeno zavarovanje.

3. Začasna poškodba

Statistično gledano imate v aktivni dobi več možnosti za invalidnost kot za smrt. Tudi tu pride na pomoč življenjsko zavarovanje, ki vam zagotavlja redni dohodek, če zaradi bolezni ali poškodbe niste sposobni za delo. Poleg tega je življenjsko zavarovanje pametno skleniti, ko ste še zdravi, saj si na ta način zagotovite ugodnejšo premijo.

4. Dolgotrajna oskrba

Čeprav ljudje o tem le neradi premišljujemo, vedno obstaja možnost, da boste potrebovali dolgotrajno oskrbo. Morda boste morali v ta namen preurediti dom ali imeti nekoga, ki bo za vas skrbel ves čas. Morda boste morali privarčevana sredstva porabiti za svojo oskrbo. Če ste varčevali za starost, boste morali sedaj sredstva za ta namen dobiti drugje. Z življenjskim zavarovanjem si zagotovite sredstva, s katerimi lahko krijete stroške dolgotrajne oskrbe, ki bi jo potrebovali po nezgodi ali bolezni.

Če k življenjskemu zavarovanju priključite tudi nezgodno kritje in kritje za primer nastanka kritičnih bolezni, si v primeru nezgode ali težje bolezni lahko zagotovite izplačilo zavarovalnine, s katerim pokrijete stroške okrevanja in zdravljenja ter nadomestite izpad dohodka za primer daljše bolniške odsotnosti.

 

Prednosti sklenitve življenjskega zavarovanja v mladosti

1. Ena izmed najpomembnejših prednosti je nižja premija

Mlajši ko je posameznik ob sklenitvi zavarovanja, nižje je tveganje za zdravstvene težave, kar pomeni, da so zavarovalne premije običajno nižje. Tako mladi lahko dobite ob sklenitvi ugodne pogoje, ki jih ohranite skozi celo obdobje zavarovanja.

2. Dolgoročna finančna varnost

Zgodnje zavarovanje življenja zagotavlja finančno zaščito v primeru nepredvidenih dogodkov, kot sta bolezen ali smrt, in tako zagotavlja mirnost tako zavarovancu kot njegovi družini. Poleg tega lahko z naložbenim zavarovanjem varčujete in privarčevana sredstva dvignete ob določenih mejnikih v življenju.

3. Lažje načrtovanje dolgoročnih finančnih ciljev

Življenjsko zavarovanje vam lahko omogoča zagotavljanje sredstev za velike izdatke v prihodnosti, kot so prenova doma ali šolnina za otroke. Mlajši ko začnete varčevati, več časa ima vaš denar za rast. Če začnete varčevati zgodaj, boste za dosego istega cilja kot nekdo, ki začne varčevati kasneje, potrebovali manj denarja. Mlajši imate običajno tudi manj finančnih obveznosti in več tolerance do tveganja, kar vam omogoča vlaganje v bolj tvegane naložbe s potencialom za višje donose.

Tako sklenitev življenjskega zavarovanja v mladosti ne predstavlja le odgovorne finančne odločitve, ampak tudi temelj za stabilno in varno finančno prihodnost.

 

Pogled v prihodnost z zavarovalnico Generali

Različne vrste življenjskih zavarovanj so zagotovo finančna varnost, nudijo vam veliko možnosti in zaščite pri neprijetnih življenjskih dogodkih, ki lahko doletijo vsakogar od nas. Zato preglejte možnosti, ki jih imate na voljo, in premislite o sklenitvi katerega izmed njih. Za lažjo odločitev naročite pogovor z zastopnikom in preverite, katero življenjsko zavarovanje je za vas najbolj primerno.

 

Najboljše zavarovanje je vaše ravnanje

Dogovorite se za klic z zastopnikom, ki vam lahko predstavi življenjsko zavarovanje za primer smrti.

Naročite klic zastopnika